Ramazo - Sisällöntuottajien portaali

Siirry Ramazoon


Pähkinänkuoressa

Kuka

HNT-Innovations (kotisivu)

Mitä

Sisällöntuottajien promootio portaali

Miksi

Sisällöntuottajien on vaikeaa saada uransa alussa näkyvyyttä, tähän haluttiin helpotusta

Miten

Selainpohjainen sisällöntuottajan portaali

1. "Meillä olisi idea"

Projekti sai alkunsa vuoden 2015 alussa kun tuli tieto yrittäjähenkisestä duosta jotka halusivat toteuttaa jotain teknistä, mutta koodiosaaminen puuttui. Kooders kiinnostui välittömästi ideasta innostuneista visioijista.

Sovittiin tapaaminen.


2. Matalan kynnyksen näkyvyyttä

Ideana oli toteuttaa portaali, jossa sisällöntuottajien olisi mahdollista saada helposti näkyvyyttä usealta eri alustalta. Tekipä käyttäjä sitten videoita, kuvia tai toteutti itseään livenä verkon yli streamaten.

Nykyisin palvelut itse tarjoavat mahdollisuutta mainostaa sisältöä palvelun sisällä. Tämä edellyttää, että kohderyhmän pitäisi olla jo ympäristön aktiivikäyttäjä. YouTubettajan on vaikeaa tulla tunnetuksi, mikäli kohderyhmä ei ole vielä löytänyt palvelusta mielekästä sisältöä. Tarvitaan ensikontakti palvelun ulkopuolelta.

Ramazon tärkeimmät alustat olivat aluksi suurimmat toimijat sisällön tuotossa: YouTube, Twitch sekä DeviantArt.


3. Modulaarisesti markkinoille

Vaikka palvelut olivat selvät alusta asti annettiin projektille tärkeä rajaus Koodersin puolesta: Järjestelmän tulisi olla modulaarinen mikäli nousee uusia palveluita joita haluttiin mukaan promottavaksi sisällöksi. Tämä tapahtuikin nopeammin kuin odotettu, sillä vuoden 2015 puolivälissä julkaistuun uusi palvelu: Periscope.

Itsensä näkyviin saamisen ongelmallisuus oli merkittävästi suurempi ongelma Periscopella kuin muilla palveluilla sillä uudella palvelulla ei ollut minkäänlaista sisäistä promootiojärjestelmää.

Modulaarisuutta päästiin testaamaan heti ensimmäisen testiversion yhteydessä ja nykyään Periscopen promootio on osa portaalin tarjontaa.


4. Käyttö alkaa

Järjestelmä on julkaistu beta käyttöön kesällä 2016. Olitpa sitten sisällöntuottaja tai ihminen joka nauttii viihteellisestä sisällöstä tervetuloa mukaan!