Kuinka koodari ratkaisee ongelmia - Koodarin pyykinpesu

09.12.2021 08:00:47

Usein sanotaan, että koodarin pitäisi osata loogista ajattelua — mutta mitä se looginen ajattelu tässä yhteydessä oikein tarkoittaa? Tällä videolla mie käyn läpi käytännönläheisen esimerkin, kuinka koodarin looginen ajattelu voisi toimia arkisen ongelman ratkaisemiseksi.

Looginen ajattelu voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ratkaistava ongelma pilkotaan riittävän pieniin palasiin, jotta tietokone pystyisi ne selvittämään. Nämä palaset ratkaistaan oikeassa järjestyksessä yksi kerrallaan, ja päädytään sitä kautta lopulta selvittämään koko ongelma. 

Tämän videon esimerkkikoodari on kohdannut ongelman: koodarin perheenjäsenet valittelevat, ettei vaatekaapeista löydy enää päällepantavaa. Koodari pohtii eri ratkaisuvaihtoehtoja, valitsee niistä tilanteeseen sopivimman ja käy läpi tarvittavat työvaiheet, kunnes lopulta ongelma on ratkaistu. Toisin sanoen koodari pesee pyykkiä!

Muita blogeja tältä tyypiltä

Oman alansa löytäminen: Tie koodariksi voi olla myös mutkikas

Omat uskomukset ja ennakkoluulot ovat siis rajoittaneet valintojani useamman kerran elämässä, mutta onneksi ne voivat välillä kumoutua ja osoittautua aivan vääriksi. Aina on elämässä mahdollisuus vaihtaa suuntaa ja oppia uutta!

Lukaseppa

Koodarin työpäivä - Kaisan MyDay 2021

Tuorein koodikonnamme Kaisa kuvasi miltä päivä junnukoodarin saappaissa näyttää.

Lukaseppa

Kaisan koodikoulu osa 0: Mitä koodaaminen on

Kaikkialla puhutaan koodaamisesta, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Tällä videolla mie kerron, mitä koodaaminen esimerkiksi voi olla. Yksinkertaisimmillaan se on ohjeiden kirjoittamista tietokoneelle, jotta kone voisi sitten tehdä haluttuja asioita.

Lukaseppa