Erinäiset työkalut helpottavat ihmisten etänä työskentelemistä. Työpöytää on nykyään helppo jakaa ja palsuissakin saadaan ihmisten naamat näkyviin kun kamera klikataan päälle. Monia eri päätelaitteella tehtäviä työtehtäviä on ollut jo pidemmän aikaa MAHDOLLISTA tehdä myös etänä, mutta tätä ei usein sallita johdon puolesta.
Etätyön mahdollistamatta jättämisessä on usein taustalla luottamuksen puute työntekijöihin. Mitenkä voidaan tietää, että tekeekö ne edes töitä?
Meidän mielestä tämä pitäisi huomioida jo rekrytoidessa. Älkää palkatako työntekijöitä joihin ette luota.
Suoraan koulusta pitäisi saada 30 vuoden työkokemuksella ihmisiä ilmaiseksi töihin. Ei kovin järkevä yhtälö ja nyt työelämän isona murroksena on tilanteet kun aiemmat osaajat alkavat siirtyä eläkkeelle ja hoksataan mitenkä yrityksen toimintatavat eivät olekaan välttämättä kovin kestävällä pohjalla toiminnan jatkumisen kannalta.
Ihmiset joilla on ADHD hakeutuvat usein yrittäjiksi tai johtajiksi omissa organisaatioissaan. Mikäli organisaatiossa on myös neurotyypillisiä ihmisiä voi tästä tulla ongelmia kommunikaatiossa sekä toimintatavoissa. Kuinka ADHD näkyy johtajamisessa ja mitä siitä olisi hyvä ottaa huomioon? Aiheesta mukana keskustelemassa traumapsykoterapeutti kouluttaja Tara Tuomisilta Trauma- ja psykoterapiakeskus Geneesiltä.
Työpaikalla unelmointi ei tarvitse olla pelkkää taivaanrannan maalaamista. Unelmoimalla voidaan myös kehittää työyhteisöä.
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä