Ikävä kyllä sitä en voi luvata. MUTTA uskaltaisin sanoa, että näillä pääsee ainakin alkuun. Monessa asiassa olen itse törmännyt tilanteeseen, että haluaisi alkaa opetella jotain uutta, mutta ei tiedä mistä olisi järkevää aloittaa. Itselleen harjoitustehtävien keksiminen on vaikeaa kun ei voi tietää mitkä asiat ovat oikeasti aloittelija ystävällisiä tai jopa mahdollisia.
Ensimmäisen harjoituksen kannattaa olla hyvin hillitty. Jos ihan perusteiden perusteet on hallussa on hyvä ottaa harjoitteeksi jokin pieni kokonaisuus. Oma pikku koodiprojekti. Meillä harjoittelijoille annetaan ensimmäisinä tehtävinä joko tutkia ja hyödyntää jotain heitä kiinnostavaa rajapintaa tai rakennellaan jotain pientä tiedon hallintaan liittyvää kokonaisuutta (Tästä videolla esimerkkejä).
Hakkaat päätä tiiliseinään, mutta se seinä ei mene koskaan rikki. Hakkaaminen vaan sattuu ajan kanssa vähemmän.
Näin kauniisti kuvailtiin kun kysyin toimistolla "Kuinka voisin kannustavasti kuvailla koodaamista". Koodaaminen on ensisijaisesti ongelman ratkaisemista. Ongelman ratkaisemisessa ja sen kautta koodaamisessa tulee paremmaksi vain tekemällä.
Vihreä koodi on muutakin kuin puiden halailua. Sillä voidaan saada säästöjä kulutukseen, mutta myös tehokkuutta tekemiseen. Hyötyjä on siis monia. Näiden hyötyjen lisäksi voi toimijana myös kehuskella, että tekee vihreitä valintoja jolloin tilanne onkin jo win-win-win!
Räätälöityjen järjestelmien pitää sopeutua yrityksen tarpeisiin eikä yrityksen pidä tehdä toimintaansa järjestelmän ympärille.
Mitä jos ajattelisit sitä mikä tekee sinut onnelliseksi, etkä sitä mikä saa sinut näyttämään onnelliselta somessa tai mikä tekee matka-bloggaajat onnellisen näköiseksi?