Olemme tästä aiheesta päässeet jo koulutuksiakin pitämään niin teinpä vielä videona aiheesta perusteet.
Videoista tärkeänä osana on hyvä valaistus joka tulee kameran takaa ja osuu kuvattavaan kohteeseen. Tämä voi pelastaa heikommankin kameran. Usein kamera kannattaa asettaa jopa ikkunan eteen kun mahdollista, että voidaan hyödyntää luonnon valoa. Näin ei kasvojen alueelle synny varjoja ja ilmeet ja piirteet näkyvät paremmin.
Etenkin älypuhelimella kuvatessa on kätevää olla käytössä vaikka gorilla podi jota esitellään myös videoilla. Näin kameran saa asetettua moneen eri kulmaan ja monelle eri korkeudelle.
Älypuhelin on enemmän kuin tarpeeksi kuvausvälineenä. Hyvänä esimerkkinä tähän toimivat vaikka Geneesin bloggaukset, jotka on kuvattu Huawei Honor 8-älypuhelimella.
Editoinnista ei kannata säikähtää vaikka se voi monimutkaiselta tuntuakkin. Opasvideon läpi katsomalla saa varmasti hyvin perusteista kiinni. Meidänkin videoilla editoidaan pääasiassa värejä ja napsitaan pois kaikki mietiskelytauot. Näiden kannalta riittää parin klikkauksen värieditointi ja pätkien liikuttelu ja leikkaaminen. Näillä toimenpiteillä saadaan kuitenkin videoissa katsojan kannalta miellyttävämpi flow etenkin jos yritetään opettaa jotain asiaa.
Editointi tehdään meillä Adobe Premiere Pro-ohjelmistolla, mutta kevyeen editointiin on olemassa myös ilmaisia vaihtoehtoja.
Oppaita ja vinkkejä tehdään nimenomaan Teidän käyttöön. Joten jos tulee mieleen jotain muuta mihin haluaisitte vinkkejä tai mistä kaipaisitte ajatuksiamme niin laittakaa viestiä tulemaan vaikka sosiaalisen median kautta tai ihan yhteydenottolomakkeen kautta.
Niille joita teknisempi puoli kiinnostaa on laitteiston puolesta käytössämme:
Yhtenä hyvänä vinkkinä, josta meidänkin jutut lähti käyntiin, on Thomannin Podcast Bundle.
Joskus rutiineista on hyötyä, mutta kaikkia rutiineja pitäisi joskus muistaa haastaa parempien toimintatapojen löytämiseksi!
Jos kotisivujen analaytiikkaa ei ole tullut tarkasteltua aiemmin, niin ala seuraamaan ainakin näitä avainlukuja!
HSL sai syytöstä kampanjansa rasistisuudesta. Todellisuudessa näyttäisi, että suuren kohun sijaan taustalla on ollut yksittäiset valitukset aiheesta LinkedInissä.