Minä ja koodari – Turvaväli kuntoon tietoliikenteessä

04.01.2018 08:25:52
Turvaväli kuntoon tietoliikenteessä

Näin se vain vaihtui uudeksi vuodeksi 2018. Ehkä jopa kivuttomasti ja nopeasti. Monet asiat muuttuivat, kun vuosi vaihtui. En kuitenkaan takerru siihen listaan mitä kaikkea muuttui, vaan kirjoitan koodaamisesta, laadusta ja sen tarpeellisuudesta. Arjen helpottamista ilman tuskaa - turvavälistä.

 

Ohjelmistoja ja järjestelmiä tarvitaan jatkuvasti arkipäivässä, juhlapyhinä ja jopa nukkuessa. Voimme tänä päivänä mitata puhelimen avulla unen laatua ja rytmiä. Kehitys on huikeaa, ei varmasti lankapuhelimen aikaan edes tullut ajatelleeksi mitä kaikkea puhelimella voi tehdä muutakin kuin soittaa. Paljon kehitelty järjestelmiä ja palveluita joilla saamme helposti arkea helpottavia apuja ja toimintoja. En silti voi olla ihmettelemättä miksi edelleen tehdään kalliita toimimattomia järjestelmiä, joita ei käytetä juuri sen takia, kun se ei toimi käytössä.

 

Olemme Koodersin toimintahistorian aikana nähneet ja kokeneet monia tarinoita toimimattomista järjestelmistä. Suurimmaksi osaksi voinut olla haasteena, ettei ehkä tilaajana ole aivan varma mitä tilataan. Ei ehkä osata kertoa oikein tarvetta ja toiminnallisuutta. Mielikuvat eivätkä kohtaa ja lopputulos on erilainen. Jokainen palvelutuottaja osaa varmasti hinnoitella oman työnsä, mutta miten käy lopulta laadun ja toiminnallisuuden varmistaminen. Koska tarjontaa on paljon niin parhaimmat myyjät tekevät kauppaa hyvillä myyntipuheillaan. Tarvitaan referenssejä ja näyttöjä. Kun aika kuluu niin kaikkia referenssejä ei näy, vaan ne joilla on vaikutusta markkinoinnissa. Miltähän se näyttäisi jo esillä olisi epäonnistuneet projektit? Onko niitä edes olemassa yrityksillä? Silti välillä tulee vastaan, ehdotuksia, joissa luvataan paljon, mutta tulos voi olla jotakin muuta. Entäpä jos lupaisi tekevänsä sen mitä osaavat ja tekisivät sen. Haasteena on siis löytää ostajan ja palvelutuottajan yhteisymmärrys siitä mitä ollaan tekemässä.

 

Suomessa on paljon koodausosaamista, se on tunnistettavaa. Varmasti markkinoita riittää tuhansille toimijoille, eikä sekään ole ongelma. Ongelmana on se, kuten missä tahansa muussakin työssä, että ei paneuduta laadullisesti hyvän työn tekemiseen. Laadullisuus joka on hyvä määrittää jokaisen omassa toiminnassaan. Omaa työtänsä arvostavan toimijan työn jälki on pääsääntöisesti hyvää. Olemme omassa työssämme tunnistaneet sen, että laadullisesti hyvä työ vaatii paneutumista ja sitoutumista projektiin, muullakin tasolla kuin vain paperilla. Voidaanko olla tuotteen tai työn jälkeen ylpeä omasta tuotoksesta vai ajatella ”tulipahan tehtyä”. Jokaisella firmalla, isolla tai pienellä, on paikkansa tällä markkina-alueella. Jokaisessa tapauksessa hyvä kädenjälki tunnistetaan ja vahvin meriitti on kuitenkin suositukset toimivasta ja asiantuntevasta palvelusta.

 

Meillä Koodersilla halutaan tehdä arkea helpottavia it-ratkaisuja. Tiedämme mitä osaamme ja uskallamme tehdä. Tiedämme kuinka suurena meidät voi nähdä. Tärkeänä osana on asiakkaan asiaan paneutuminen ja haasteisiin ratkaisujen löytäminen. Siksi on hyvä pitää asioissa turvaväli, jotta näkee oman potentiaalin ja osaamisen. Siksi kannattaa katsoa kauempaa omaa toimintaansa ja laittaa turvaväli kuntoon tietoliikenteessä.

Muita blogeja tältä tyypiltä

Laita aivot välillä narikkaan!

Tunnustan; olen välillä ottanut liikaa tekemistä itselleni ja tuntenut rajallisuuden tehdä kaikkia lupaamia asioita. Aina ei ole osannut sanoa sanaa ei. Joskus tulee vain tyhmä olo, enkö osaa tai pysty hoitamaan näitä asioita. Tunnistatko tilanteen?

Lukaseppa

Uskalla vaatia nettisivuja ja verkkokauppoja ostaessasi

Kysy mistä maksat; tekemisestä ja ylläpidosta? Mitä tähän sisältyy? Sinulle sivuston ylläpitäminen tulee olla helppoa ja tiedät, miten se tehdään.

Lukaseppa

Ostajan opas: Varaa myös omaa aikaasi

Paneutuminen projekteihin kannattaa, monesti siinä säästää aikaa ja rahaa. Uskokaa vain, hermojen menettäminen ei auta projektien eteenpäin saattamiseksi.

Lukaseppa