Maailmassa on monia tapoja säilyttää dataa. On pilvipalveluita, usb-tikkuja, verkkolevyjä, post-it lappuja, Exceleitä ja vaikka sun mitä. Miksi datan säilöminen ja varmuuskopioiminen on sitten tärkeää vai onko se vaan konsulttien höpötyksiä? Onko tähän jotakin hyviä käytäntöjä?
00:00 Intro
01:22 Asioiden hävittäminen
02:47 Kuinka pitää tiedostot tallessa / fyysisten asioiden häviäminen
04:38 Asioiden järjestely / oikeat paikat asioille
08:34 Onko kohtuutonta vaatia että asiat laitetaan takaisin paikoilleen?
10:25 Miksi mediaväki piilottelee kameroita?
13:25 Onko tiedon pimittäminen kontrollin väline?
16:19 Oonan varmuuskopiointi
18:36 Datan säilyvyys ja sen varmistus
21:49 Yhteiset kalenterit yhteisöissä
26:14 Deadlinet ja kalenterointi
28:32 Vastuun sivuuttaminen opetuksessa
35:02 Työnhakijan ja antajan herrasmiessäännöt
39:40 Järjestelmällisyyden logiikka
41:30 Ongelmanratkaisu järjestelmällisessä ympäristössä
43:17 Loppusanat
Adobe ilmoittaa yksipuolisesti, että heidän ohjelmissaan käyttämäsi materiaalit ovat myös heidän omaisuuttaan ja Microsoft haluaa napsia ruutukaappauksia säännöllisesti ruudullasi. Vieläkö on jotain tapoja päästä irti näistä sopimuksista vai onko tämä vain uusi tulevaisuutemme?
Tänään Ida, Kaisa ja Oona chattailevat kuulumisia äityli_lomalta ja työkaverit harrastavat myös tutustumista, sillä Oona ja Kaisa eivät olekkaan aiemmin nähneet toisiaan kuin podcasteissa.
Suomen kouluissa on alettu hyödyntämään projekteja opiskelun muotona, mutta mitä jos projektit rikkoisivat yksittäisten kurssien tai jopa opintialojen rajoja yhteistyön merkeissä?
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä