Bloatwarea löytyy lähes kaikista pakettitietokoneista ja mobiililaitteista. Termillä tarkoitetaan laitteisiin esiasennettuja sovelluksia joita ei pahimmissa tapauksissa voi edes poistaa. Käyttäjän kannalta sovellukset lähes vievät levytilaa, hidastavat laitetta ja kuluttavat akkua tuomatta minkäänlaista hyötyä.
Puhelimissa vuoden 2012 paikkeilla vain Samsungin puhelimissa oli paljon bloatwarea ja muut puhelimet olivat käytännön suhteen "kilttejä". Tämän jälkeen Huawei nousi suosioon Samsungin kanssa vastaavien teknisten ominaisuuksien puolesta, mutta vähemmillä esiasennetuilla ohjelmistoilla. Tämän myötä Huawei nousi käyttäjien suosioon ja seuraavissa versioissa heidänkin laitteensa alkoivat täyttyä kaikenlaisella bloatwarella. Tämän jälkeen OnePlus nappasi Huawein pitäneen roolin ja nykyään uusimmat versiot myös OnePlussasta ovat alkaneet saada turhaa täytettä.
Meidän konnat eivät ole tämän jälkeen olleet puhelimia uusimassa, joten meillä ei ole tarjota viimeisintä tietoa fiksuimmista puhelinvalmistajista joiden puhelimien tallennustilat eivät ole tukossa jo käyttöön otettaessa.
Kenen kanssa koodari voi jutella vai kääntävätkö kaikki selkänsä? :(
Jos alkuperäinen tieto häviää tai tuhoutuu, voidaan tieto palauttaa varmuuskopioista. Varmuuskopiointi on hyvä muistaa niin tietokoneella kuin kännykälläkin.
Hakkeroinneissa yritetään yleensä luottaa laadun sijaan määrään. Siksi ei pidä koskaan tuudittautua "Miksi kukaan minua hakkeroisi" ajatukseen!
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä