Hackathon (hach day tai hachfest) on tapahtuma, jonka tavoite on kehittää uusia luovia ratkaisuja erinäisiin ongelmiin, käyttäen uusimpia teknologioita.
Erinäisillä tahoille kuten organisaatioille syntyy ongelmia esim. teknologioiden kehittyessä ja resurssien kasautuessa.
Usein kyseinen taho voi olla liian lähellä ongelmaa, jolloin luovia ratkaisuja aina vain vaikeampi kehittää.
Tämän kaltaisessa tilanteessa on hyvä ulkoistaa ongelman ratkaisu, eli järjestää hachathonit.
Tapahtuma alkaa usein ongelmien, mahdollisten API:en (rajapintojen) tai datasettien, ja muiden teknologioiden esittelyllä.
Tämän jälkeen osallistujat ehdottavat ideoita ja luovat usein eri alojen asiantuntijoista koostuvia tiimejä.
Tämän jälkeen alkaa varsinainen suoritusosuus, joka voi kestää muutamista tunneista muutamiin päiviin.
Yli vuorokauden pituisissa hackhathoneissa, osallistujat ravitsevat itsensä pizzan ja energiajuomien kaltaisilla energianlähteillä. Nukkuminen hoidetaan usein paikanpäällä makuupusseissa.
Tapahtuman lopuksi tiimit esittelevät ratkaisunsa ja mahdolliset prototyyppinsä. Usein tuotoksia on arvioimassa tuomaristo, joka koostuu ratkaisuja hakevista tahoista.
Hachathonin voi järjestää miltein kelle tai minkä tahansa asian tai aatteen puolesta.
Usein niitä järjestävät erinäiset organisaatiot, kuten yritykset, yhdistykset tai vaikka valtiot.
Hackathonin voi myös järjestää pelkästään osallistujille, tästä hyvänä esimerkkinään The Global Game Jam joka on suurin pelinkehitykseen liittyvä hackathon.
Osallistujia hackathioneille on laidasta laitaan, yleisimpiä osallistujia ovat ohjelmoijat ja muut ohjelmistokehitykseen osallistuvat osaajat, kuten graafiset suunnittelijat, käyttöliittymäsuunnittelijat ja projektin vetäjätä. Usein paikalla on myös aihealueeseen erikoistuneita asiantuntijoita tarjoamassa apua.
Ilmaisen lisäarvon tuottaminen asiakkaalle on loistava sisällöntuottamisen muoto. Arttu jakaa parhaat vinkit sisältömarkkinoinnissa alkuun pääsemiseen.
Useimmiten ihmisille on tärkeämpää mikä fiilis napin painamisesta jää kuin taustalla olevan algoritmin elegantit vivahteet.
Suomalaisen koodin päivänä järjestettiin Nörttilive. Mikäs vattu se on ja miltä livestream tapahtuma näytti veteraanin sekä noviisin silmin?
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä