Livestream on median välitystapa, jossa voi lähettää reaaliaikaista videokuvaa internetin välityksellä. Livestream lähetyksiä on monenlaisia, esimerkiksi Facebook live, YouTube live tai Twicth.tv.
Livestreamausta voi hyödyntää monella eri tavalla näkyvyyden saamiseksi esimerkiksi vaikkapa kassaliven tai nörttiliven tavoin. Nörttilivessä Koodersin päivää seurasi keskimäärin 35 katselijaa kerralla ja loppujen lopuksi stream keräsi yhteensä reilut 1400 katselukertaa. Yhteenlasketuista katseluminuuteista katseluaikaa kertyi yhteensä lähemmäs viikon verran!
Kenelle vain, jota kiinnostaa livestreamaus markkinointi- ja mediavälineenä. Streamata voi yksityishenkilönä tai yrityksen nimen alla.
Monesti sinulle normaalit rutiinit työssä ovat muille uusia ja kiinnostavia asioita. Esimerkiksi ihmiset eivät oikein tiedä mitä me koodarit oikeasti teemme työksemme ja kyselevät paljon "mitä siis te oikein teette". Lähetyksessä voit esitellä alaasi, yritystäsi ja työtehtäviäsi. Kylkiäisenä voit saada uusia yhteydenottoja.
Streamaus on oivallista näkyvyyttä ja mainosta. Voit streamata ilmaiseksi esimerkiksi YouTubessa, Facebookissa ja Twicthissä. Livestreamaus on vaivatonta, sillä sinun ei tarvitse editoida videota millään lailla. Lähetys voi helposti saavuttaa katselijoita maailman laajuisesti, rajattoman määrän.
Vinkkejä, mitä kaikkea voit esimerkiksi livestreamata:
Tarvitset internet yhteyden ja tilin valitsemaasi livestreamaus palveluun, jossa haluat pitää streamisi. Tarvitset myös jotain videokuvaa, se voi olla esimerkiksi webkameran kuvaa tai ruudunjako tietokoneelta, tai vaikka molemmat.
Pidä yleisösi kiinnostuneena videoon: ensimmäiset hetket videossa ovat tärkeimmät, jolloin ihmiset päättävät, jäävätkö katsomaan lähetystäsi vai siirtyvätkö eteenpäin. Mieti, miksi juuri sinun lähetystäsi pitäisi katsoa. Voit aktivoida yleisöäsi myös esimerkiksi kysymyksillä ja pyytää vastauksia chattilaatikkoon. Myös lähetyksen ajankohta on tärkeä, milloin tavoittelemasi yleisö on vastaanottavainen?
Kannattaa mainostaa lähetyksen ajankohtaa ennakkoon, jotta katsojat tietävät saapua katsomaan lähetystäsi.
Voit itse pystyttää webkameran avulla livestream lähetyksen tai pyytää vaikka Koodersia apuun!
Internetissä sisällöllä voi olla monenlaisia twistejä. Mikä voisi olla Koodersin twisti mukavien juttelun ja kirosanojen vatulla korvaamisen lisäksi?
Nettisivut, kotisivut, verkkosivut - Semmoiset kannattaa jokaisella yrityksellä olla!
Huijarisyndroomasta kärsivä on vakuuttunut olevansa huijari ja että hänen saavutuksensa ovat ainoastaan hyvän onnen tai ajoituksen tulosta, tai että hän on vain harhauttanut muut luulemaan itseään todellista kyvykkäämmäksi.
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä