Koodersin väen mietteitä asioista.
Suoraan koulusta pitäisi saada 30 vuoden työkokemuksella ihmisiä ilmaiseksi töihin. Ei kovin järkevä yhtälö ja nyt työelämän isona murroksena on tilanteet kun aiemmat osaajat alkavat siirtyä eläkkeelle ja hoksataan mitenkä yrityksen toimintatavat eivät olekaan välttämättä kovin kestävällä pohjalla toiminnan jatkumisen kannalta.
Koodi, eli hienommin sanottuna digitalisaatio on juuri se työkalu, josta yritykset hakevat kilpailukykyä, parempaa kannattavuutta ja sujuvampaa arkea. Me olemme Kooders ja me koodaamme. Tunnistamme myös, että yleensä isoin hidaste ohjelmistoprojektin käynnistämisessä on raha.
Tietotekniikkaa on vaikea ymmärtää jos sitä peilaa väärään oikean maailman esimerkkiin. Useille ihmisille ongelma tulee oletuksesta, että kaikki asiat laitteen ruudulle ilmestyvät jostain ilmasta.
Monet ihmiset ylpeilevät miten paljon heillä olisi erilaisia liiketoiminta ideoita ja appi-ideoita, muttakun niitä ei ehdi tekemään. Sehän se iso ero on, että kuka idean saa vietyä käytännön toteutukseen asti sillä tämä on lähes aina esteenä idean toteutumiselle.
Miksi pakkasilla on sähköpula kun ennenvanhaan oli aina -30c pakkasta ja silti sähköä riitti kaikille! Tänään Pohjois-Karjalan Sähkön Sähkönsiirron viestintämestari Ville Moilanen auttaa ei-sähköstä ymmärtävää ymmärtämään tätä tilannetta.
Mitä Koodersin konnat ovat pelanneet steamissa ja onko sinne kulunut jotain tunteja? Kenellä on vanhin tili? Kenellä mojovimmat pelitunnit?
Pesukoneet vievät useamman gigan päivässä dataa ja jääkaappien toiminnallisuuksia kytketään pois päältä jos ne kytketään pois verkosta. Onko älykkäät kodinkoneet oikeasti järkevä keksintö niiden nykyisessä muodossaan?
Kielimalli ei kerro sinulle lottonumeroita. Työkaluhan on hyvä, mutta sille ei pidä asettaa liikaa odotuksia teknologian kyvykkyyden ulkopuolelta.