Koodersin väen mietteitä asioista.
Helmikuussa 2024 vietettiin Joensuun omaa Sohjo tapahtumaa jossa oli paljon innostavia puheenvuoroja ja verkostoitumista. Miltä tapahtuma näytti ensikertalaisen sekä startup-tapahtuma-konkarin silmin ja mitä jäi käteen?
Jos olet opiskelija voiko saada starttirahaa? Saanko maaseudun yritystukea jos asun Kymenlaaksossa? Toteuttamassamme navigaattorit.fi järjestelmässä on ratkaistu juuri tätä ongelmaa.
Kuvaushetkellä tekoäly-videot ottivat ison harppauksen Open AIn Sora-työkalun johdosta. Mitä uhkia ja mahdollisuuksia koodarit näkevät kun tekoäly-generoitu video voi alkaa menemään täysin läpi huijauksesta.
Mikä on Koodersin konnien lempimehu koodaamiseen? Milloin tätä juodaan, ja mistä tätä juodaan? Entä onko jokin mehu, joka ei ole antanut tarvittavaa boostia ja flowia koodaamiseen?
Suomen (ja ehkä jopa maailman) suurin puheenaihe on Iittalan brändi-uudistus. Mikä siinä meni hyvin ja mikä huonosti. Oliko tämä edes tarpeellista?
Koulut on ihan mahtava juttu ja etenkin itselleni koulu on ollut erittäin tärkeä kokemus. Kantamme on ollutkin, ettei voi olettaa koulusta valmistuvan ihmisen olevan sen valmistuneen alan ammattilainen.
Suoraan koulusta pitäisi saada 30 vuoden työkokemuksella ihmisiä ilmaiseksi töihin. Ei kovin järkevä yhtälö ja nyt työelämän isona murroksena on tilanteet kun aiemmat osaajat alkavat siirtyä eläkkeelle ja hoksataan mitenkä yrityksen toimintatavat eivät olekaan välttämättä kovin kestävällä pohjalla toiminnan jatkumisen kannalta.
Koodi, eli hienommin sanottuna digitalisaatio on juuri se työkalu, josta yritykset hakevat kilpailukykyä, parempaa kannattavuutta ja sujuvampaa arkea. Me olemme Kooders ja me koodaamme. Tunnistamme myös, että yleensä isoin hidaste ohjelmistoprojektin käynnistämisessä on raha.