Koodersin väen mietteitä asioista.
Kun vuosi vaihtuu tehdään monesti jotain muutoksia omaan elämään - tai ainakin sitä kovasti toivotaan ja yritetään. Olisiko tässä uusi vuosi sitten hyvä sauma pohtia toimintatapoja ja ajatusmalleja uusiksi? Koodikin voi siinä auttaa etenkin työ ympäristössä kun meilläkin vähän selkeytettiin prosesseja entisestään.
Niantic on Pokemon Go:n ja Ingressin datojen avulla alkanut kouluttamaan geospatiaalista tekoälyä. Onko tämä sitä hyväksytympää alustataloutta, että käyttäjien datalla koulutetaan uutta seuraavaa tuotetta?
Wolt saa paljon syytöksiä alustan tarjoamisesta kun ravintolat joutuvat maksamaan siivua alustalle ja lähetit eivät saa riittävää palkkiota. Onko ongelma oikeasti alustoissa, kilpailun puutteessa vai yleisesti siinä mitä lainsäädäntö sallii?
Hakukoneoptimointi kokee taas muutoksen. Nyt aletaan puhumaan optimoinnista tekoälyn hakuominaisuuksia varten kuten ChatGPT search. Pitääkö tätä jotenkin huomioida ja tuleeko tämä tarpeena yleistymään?
Tekoäly osaa jo luoda pelattavia pelejä täysin lennosta ilman mitään pelimoottoria taustalla. Toki peli on jotain unen ja hallusinaation välimaastosta sisällön loogisella pysyvyydellä, mutta tämä tekniikka voi muuttua vain paremmaksi ajan edetessä. Tämä Decartin "Oasis" demo näytti erittäin vakuuttavalta.
Ruutuaika on kuulemma pahasta, mutta kuinka tätä asiaa diilataan jos elanto perustuu ruudun ääressä olemiseen? Onko koodari täysin immuuni ruutuajan negatiivisille vaikutuksille?
Tuleeko tehtyä elämässä tarpeeksi asioita mitä haluat tehdä? Miksi niitä jää tekemättä? Voisiko sitä auttaa omilla toimenpiteillä? Miikka tänään solo-keskustelee kokemuksistaan pienten muutoksien tekemisessä ja kuinka siitä saa helpompaa.
Lompakolla äänestäminen tuntuu paljon voimakkaammin pieniin yrityksiin kohdistettuna. Miten paljon se pienikin ostos auttaa ja voisiko nämä pienetkin valinnat muuttaa kilpailutilannetta?