Koodersin väen mietteitä asioista.
Pitkän aikaa vinkattiin mahtavana hopealuotina työn saantiin "opettele koodaamaan". Sen jälkeen puhuttiin sitten jopa koodari pulasta ja nyt niitä koodareita sitten olisi tarjolla. Onko se IT-alan koulutus kuitenkaan se täydellinen ratkaisu töiden saamiseen? Tänäänpä keskustelussa ajatukset miten omaa osaamistaan voi hyödyntää töiden hakemisessa esim. piirtotaitoiset voisivat mahdollisesti työllistyä hankkeisiin ja miten pelkällä WordPressin sisällönpäivitystaidolla voi työllistyä yllättävän laajaan kasaan työtehtäviä.
"Merkittävin asia silloin, kun itse hain Koodersille harjoitteluun kun sie haastattelit, niin se oli ensimmäinen kerta, kun yleensäkään koko työuran aikan mikään yrittäjä kysyy, että mikä sinnuu kiinnostaa" - Mitä siellä palkkaajan mielessä oikein pyörii? Miksi ne ei aina vastaa? Tänään pohditaan työnhakua ja työmaailman tilannetta yhden harjoittelijan yhdeltä yrittäjältä haastattelemana.
Sometkin ovat pian kuukausimaksullisia. Tämä herätti lievää vatutusta kahden konnakoodarin sielussa ja siitä avaudumme tällä kertaa.
Etänä kokoukseen tai lounaalle liittyminen ei ole vain laittaa kamera päälle ja aloittaa keskustelua. Hybridi tapahtumat ovat tämän vuoksi haastava laji koska etäilijöiden kokemukset jäävät liian helposti huomioimatta ja tilanteesta tulee äkkiä kiusallinen kaikille osapuolille.
Luotatko enemmän ihmisiin jotka ovat lukeneet asiasta kirjasta vai heistä, jotka ovat oikeasti pistäneet kätensä saveen? Yleensä asiantuntija eli ThingFeeler tietää asiasta enemmän koska kokemusta on vaikeampi kiistää kuin kirjasta luettua.
Tekoälystä povataan kaikkien työpaikan viejää ja etenkin koodarit on monien artikkelien mukaan pulassa. Konna-koodarit on sitä mieltä, että tällainen tekoäly on enemmän työkalu kuin tekijän korvike.
"Olen ollut poissa töistä kaksi vuotta ja this is jackass" - ote äitylikoodarin viimeisistä hetkistä vapaalla. Lähtikö mopo käsistä?