Koodersin väen mietteitä asioista.
Perfektionismi on ikävä peto joka vaivaa monia ihmisiä etenkin työelämässä. Olisiko siis ihan OK että kaikki ei osaisi kaikkea? Voiko olla myös suorastaan huono jossain asioissa? Tämän muutoksen tekeminen voi olla vaikeaa etenkin jos on koko lapsuutensa saanut kuulla pystyvänsä mihin tahansa ja olevansa erityinen.
Töihin pääseminen on mennyt todella vaikeaksi. Haastattelut on nelivaiheisia ja mitä tahansa tekemään vaaditaan ummet ja lammet ja itse rekrytointia tekevällä ei välttämättä ole itselläkään niin paljoa kredentiaaleja kuin mitä omilta alaisilta vaadittaisi. Milloin tämä töihin pääseminen on mennyt näin sekavaksi?
Töihin hakeminen on tehty todella vaikeaksi ja työnhakijoiden sekä työnantajien odotukset ovat muuttuneet sekavaksi. Voisiko kassatyöhön päästä myös ilman nelivaiheista haastattelua?
Kaikilla ei ole kuitenkaan paukkuja ajallisesti tai rahallisesti lähteä tekemään suuria tekoja ekologisuuden, vihreämmän koodaamisen tai hiilineutraaliuden kanssa. Tai siltä se voi ainakin tuntua! Se vihreä koodi on kuitenkin yllättävän suoraviivainen asia.
Datalla johtaminen on tehokasta ja jopa trendikästä. Toimiakseen se kuitenkin vaatii dataa joka on oikein ja se data pitää olla oikein tulkittu. Nyt kun julkisissa palveluissa on paljon leikkaamista menossa ja nähty dataa päätöksen tekemisen taustalla nousikin se datan oikeellisuuden tärkeys myös Konnien pöydälle.
Nykyään web-teknologiat on erityisen käteviä ja kustannustehokkaita kun sen saapi pyörimään tableteilla, kännyköillä, telkkareilla, älyjääkaapeilla ja muulla mistä vaan selain löytyy!
Ei ole oikeaa tapaa lomailla, eikä ole oikeaa tapaa tehdä podcastia siitä mikä olisi oikea tapa lomailla. Nyt kuitenkin hiihtoloman saapuessa itäiseen Suomeen tuli asia taas ajankohtaiseksi: Voiko lomastaan tehdä vielä palauttavamman pienellä aktiivisuudella sohvan pohjalle burritoitumisen sijaan?
Joskus paras ratkaisu voi syntyä odottamatonta reittiä. Polkupyöräkään ei välttämättä pääse perille kohteeseensa pelkillä hyvillä pehmusteilla.