yksisarvinen koodarien keskellä
Born and raised joensuulainen, joka hyppäsi työharjoittelun kautta koodariksi koodarin paikalle vuonna 2017. Työ on sitä myöten vienyt puolivahingossa mennessään ja opiskelupaikka tietojenkäsittelyn AMK:ssa jammaillee vaihtopenkillä odottaen sitä H-hetkeä elämässä, milloin ehtisi taas jatkaa viimeisten opintopisteiden parissa. Koodaamisessa viehättää jatkuva uuden oppiminen ja uusien ratkaisujen keksiminen, omanlaisensa luovuus. Vaikka työnkuva on aika full stack-ish, jos täytyisi mustavalkoisesti valita joko-tai, valitsisi Oona taiteellisista traiteistaan huolimatta back endin. Aika klassinen INTJ-T tapaus - turbulenssia pukkaa.
Kontrastina leipätyödatailulle, vapaa-ajallaan Oona viettää paljon aikaa ulkosalla ja syys-talviakselilla harrastaa pääasiassa koiravaljakkourheilua. Itse harrastamisen lomassa Oona koittaa ylläpitää paikallista valjakkourheilusceneä yhteistreenien sekä Savo-Karjalan valjakkourheilijat ry yhdistystoiminnan muodossa. Toiminnan täyteisen vapaa-ajan ohessa Oona koittaa epäsäännöllisen säännölliseti myös tuottaa still- ja videokuvaa edellä mainitusta. Hiljattaisen lisääntymisen myötä aiempi beloved e-urheilu on harmillisesti jäänyt vähiin, mutta eihän gamer gurl sormiensa hakeutumisesta WASD-asentoon pääse ikinä eroon.
Kuulokkeissa pauhaa työn lomassa true crime podcastit tai musiikkia aina Nekrogolbikonista ja Turmion kätilöistä Pariisin Kevääseen sekä Ruusuihin.
Älylaitteet, nuoret ja tulevaisuuden koodarit: totuus on tarua ihmeellisempää. Digi- ja väestöviraston vuonna 2020 teettämä Digitaitokartoitus ravistelee käsityksiä nuorten digitaidoista.
Ruokaviraston virallinen koirarekisteri on herättänyt vilkasta keskustelua. Onko tämä askel kohti pentutehtailun suitsimista vai synnyttääkö se uusia haasteita?
Tekoälyllä voi tehdä ihan mitä tahansa! Vai voiko? Ihan kaikkeen se ei kykene, mutta kuvien käsittelyssä tekoälyllä on paljon annettavaa esimerkiksi taustan muuttamiseen ja jopa laajentamiseen.